Til forsiden  •  Salgsbetingelser  •  Kontakt  •  Download miniprojektkatalog  •  Om Lions

Se varekurv

  
Ingen vare i kurven  Dankort/Visa-Dankort
Klik her for besøge Rasthof Klik her for besøge F2K WebHotel & WebDesign

PROJEKTANSVARLIG LC SØLLERØD

Lions Clubs Microloan Foundation, stiftet 27. april 2007, har til formål i samvirke mellem Lionsklubber herhjemme og i udviklingslandene at skabe det økonomiske fundament for oprettelse af en lokal filial, som kan yde støtte med små rentefri lån til kvinder med akut lånebehov – typisk fra få hundrede kroner op til 2.000 kroner, der kan hjælpe dem til at skabe indkomstmulighed til eget hushold.

Gennem Miniprojektkataloget er frem til juli 2018 tegnet 124 andelsbeviser på mellem 2.500 og 10.000 kroner, så den samlede kapital nu er oppe på kr. 497.000.

Der er nu to filialer i Nepal, administreret af hhv. LC Bishal Bazar (samlet lånekapital 112.500 kr.) og LC Dharan Vijayapur (58.500 kr.), to filialer i Sri Lanka, administreret af hhv. LC Hikkaduwa (91.000 kr.) og LC Dehiwala (kr. 50.000) og en filial i Tanzania, administreret af LC Morogoro (kr. 45.000). To filialer i Haiti, administreret af hhv. LC Cabaret og LC St. Marc er midlertidigt suspenderet på grund af manglende rapportering.

Der arbejdes fortsat på etablering af nye filialer i samvirke med lokale klubber, men det er en ganske krævende opgave for dem at opbygge en varig administration, der både kan finde frem til trængende låntagere og sikre, at udbetalte lån i størst mulig udstrækning afdrages, så kapitalen kan genbruges til nye udlån.

Lions Søllerød deltager altid i startfinansiering af nye filialer. Men når velfungerende igangværende filialer beder om styrkelse af kapitalgrundlaget, anvendes andre modtagne andelsbidrag også hertil – som regel senest ved udgangen af det lionsår, hvor de er modtaget. Årlige rapporter fra alle filialer er løbende tilgængelige på soelleroed.lions.dk.
Mikrolånsidéen har fortsat stor opbakning i klubberne, for dette er en Lions aktivitet, der har vist sig behov for, og som er til at forstå, overse og følge tæt. Mikrolånsideen er beskrevet i mikrolånsfolderen (der også kan hentes på soelleroed.lions.dk på dansk, men også findes på engelsk, fransk og portugisisk). Vi opfordrer danske Lionsklubber til at medvirke med forslag til nye filialer. Der er udarbejdet en særlig manual, som angiver retningslinjerne for lokalklubbens administration af långivningen (kan ses på Lions Office/Klubintra/Søllerød).

Da interessen for Mikrolån som sagt synes voksende, udbydes i 2019-2020 igen andelsbreve i Lions Clubs Microloan Foundation på kr. 2.500 (eller mere) til finansiering af nye filialer eller forøgelse af filialernes kapitalgrundlag. Startkapitalen vil for nye filialer normalt være kr. 25.000, men kan senere øges, når tilfredsstillende årsrapporter har klargjort, at den lokale klub magter at administrere et større kapitalgrundlag og imødekomme flere behov. Læs mere om projektet på LC Søllerøds hjemmeside.
 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark