Lions Clubs Microloan Foundation, stiftet 27. april 2007, har til formål i samvirke mellem lionsklubber herhjemme og i udviklingslandene at skabe det økonomiske fundament for den lokale klubs oprettelse af en lokal filial, som kan yde støtte til personer med akut lånebehov. Fortrinsvis til kvinder som små rentefri lån, typisk fra få hundrede kroner op til 2.000 kroner, der kan hjælpe dem til at skabe indkomstmulighed til eget hushold.
Gennem miniprojektkataloget har 40 lionsklubber frem til juli 2016 tegnet 95 andelsbeviser på mellem 2.500 og 10.000, så den samlede kapital nu er oppe på kr. 392.000. De to første lokale filialer, som blev startet i 2007, administreres af hhv. LC Bishal Bazar i Kathmandu/Nepal (nuværende kapital 94.500 kr.) og LC Hikkaduwa i Hikkaduwa/Sri Lanka (kapital 75.000 kr.). Den seneste filial administreres af LC Cebu Lumad i Filippinerne (kapital 25.000 kr.).
Årlige rapporter fra alle filialer er løbende tilgængelige på soelleroed.lions.dk. Mikrolånsfolderen, som også kan ses på vores hjemmeside samt på LionsOffice/KlubIntra/Søllerød, findes på dansk, engelsk, fransk og portugisisk sammen med mikrolånsmanualen, der opstiller retningslinjer for de lokale klubbers administration af långivningen.

Nye filialer oprettes altid vedfinansiering fra LC Søllerød suppleret med modtagne andelsbidrag. Alternativt anvendes disse til at styrke kapitalgrundlaget i igangværende filialer, når modtagne årsrapporter har klargjort, at flere udlånsmidler kan administreres tilfredsstillende.
Vi arbejder fortsat på at finde lokale klubber, som vil opbygge en varig administration, der kan muliggøre at tilbagebetalte lån genbruges, så ikke kun de første lånere får gavn af donationerne.
Vi opfordrer flere danske lionsklubber til at medvirke med forslag til nye filialer og tegning af nye andelsbeviser i Lions Clubs Microloan Foundation på kr. 2.500 eller mere.
Modtagne andelsbidrag fordeles normalt senest ved udgangen af det lionsår, hvor de er modtaget, men hvis tilfredsstillende årsrapporter endnu ikke er indgået eller ny filialer klar til oprettelse, vil senere anvendelse eller tilbagebetaling blive aftalt med donorklubben.
Læs mere om projektet på LC Søllerøds hjemmeside, soelleroed.lions.dk - eller kontakt klubbens mikrolånsudvalg ved Erik Poul Nielsen - erik@fulano.dk - telefon 31 49 50 24