Hvert år rammer en tragedie tusindvis af familier. Selv om det ikke kan nævnes i nyhederne eller i din lokale avis, dør 380 børn hver dag eller 139,300 børn hvert år af mæslinger. Af dem, der overlever, lider næsten 30 procent af komplikationer såsom synstab, høretab, hjerneskade, lungebetændelse, Vitamin A mangel eller hjernebetændelse.

Mæslinger er en meget smitsom virussygdom, spredes ved tæt kontakt med smittede personer. Hvis der er kun én person med mæslinger på en overfyldt bus på 100 mennesker, vil 90 andre bliver smittet, hvis de ikke bliver vaccineret.

Mæslinger er stadig en hyppigt forekommende i udviklingslandene, hvor forældre ikke har adgang til immunisering tjenester, der kunne beskytte deres børn mod sygdommen. Faktorer som fattigdom, dårlige sundhedssystemer og mangel på information gør det vanskeligt for familier at sikre forebyggende medicinsk behandling.

Lions Mæslinger initiativ gennemfører vaccinationskampagner, ved at vaccinere alle børn i et defineret aldersgruppe i en kort periode. Kampagner er normalt landsdækkende, men kan finde sted i flere faser. Sundhedsministeriet i hvert land er ansvarlig for planlægning og gennemførelse af kampagnen med teknisk og finansiel støtte fra Lions og vore partnere. Målet er at sikre at 90% bliver vaccineret.

Lions har sat som mål at samle USD 30 mio. sammen inden for 100 års jubilæum i 2017.

De midler som Lions samler sammen vil blive fordoblet af UK’s Department for International Development (DFID) og Bill & Melinda Gates Foundation, således at det samlede beløb kan nå USD 60 mio. dollar.